SSL Duende

De SSL (Solid State Logic) is een obsolete DSP processor gebaseerd op de hardware van een van SSL digitale mixconsoles. Deze machines worden óf via FireWire400 (Classic en mini) aan de computer gekoppeld of worden in een PCIe sleuf gestoken.

Obsolete gezien in 2011 SSL besloot om deze machines niet meer te ondersteunen. De plugins die op deze machines draaien gingen door onder de noemer Duende Native en later Native.

Standaard kan er middels een van de 32 slots (of 2 bij een stereokanaal) onbeperkt gebruik worden gemaakt van de bekende en nog altijd zeer populaire BusCompressor of de Channelstrip met EQ en Compressor. Ideale hulpmiddelen bij het mixen van microfoon opnames. Daar het een externe DSP proccesor betreft zal het gebruik van de plugins nagenoeg niet ten koste gaan van de resources in de computer.

Helaas is het niet zonder meer mogelijk om de overige plugins die op de Duende kunnen draaien onbeperkt toe te kunnen passen, daar SSL niet langer enige ondersteuning aanbied. De eigenaren van de gekochte plugins konden nog wel tot enkele jaren terug upgraden van de Duende naar de Duende Native licentie. Gezien de ondersteuning vanuit SSL nihil is, wordt op deze pagina de laatste software aangeboden. Mocht iemand een idee hebben om toch aan authorisatie codes te komen, of wellicht een idee heeft of er wat te modificeren valt, schroom niet en drop het even in mijn mailbox! De gulle gever wordt gewaardeerd en beloond 😉

Duende_Installer_v3_5_2.zip
Duende_Installer_v3_5_2.dmg

Duende_Brochure
Duende V3_User_Guide
Drumstrip_User_Guide
Vocalstrip_User_Guide
X-Comp_User_Guide
X-EQ_User_Guide
X-verb Reference Guide