Rack Synths

Kryss’ 19″ racksynth collectie tot zover maar niet uitsluitend:

Access Virus Rack (ook wel aangeduid als Virus Classic Rack. Gelijkwaardig aan de Virus B, maar met 2 ipv 3 oscillators en stuk minder knopjes maar wel met 1024 presets. De Access Virus synths zijn ongeveer verplichte gear waar het HardEDM styles betreft)
Alesis D4
Alesis QSR
E-Mu Audity 2000
E-Mu Orbit 3
E-Mu Proteus 2XR
E-Mu Proteus 2000
E-Mu Xtreme Lead-1
E-Mu Mo-Phatt
Novation A-Station (2 units)
Novation Bass Station Rack
Novation D-Station
Novation Super Bass Station
Quasimidi Technox
Roland Super JV/JV1080 (met 6 expansions Techno, Dance, HipHop, Bass&Drums, Vocal Collection, Experience)
Roland VariOs (2 units, te gebruiken als awesome sampler (google V-synth), maar per unit ook als kickass TB303 of Jupiter 8 emulator)

Voor de meeste hiergenoemde synths heb ik massa’s software verzameld, zoals editors, (factory)presets en patches, expansions en/of een diversiteit aan files en tools. In de loop van de tijd zal ik ze op deze site zetten voor ieder te downloaden. Mocht je wat zoeken of vragen hebben, stel ze gerust.

Ook zijn er voor veel synths firmware upgrades mogelijk in de vorm van een chip, zoals bijvoorbeeld de Novation SB, A en D-station, en zijn redelijk eenvoudig te verwisselen zodra je de synth hebt geopend. In een aantal gevallen echter zal dit wat minder eenvoudig zijn, bijvoorbeeld een aantal versies van de Korg Prophecy (want geloof mij, die V2.0 wil je er echt in hebben), waarbij de chips op het board zijn gesoldeerd. Om deze te vervangen kan het wel eens een dappere onderneming worden, zeker als je niet al teveel ervaring hebt met electronica en je soldeerskills niet helemaal on point zijn.

In dat laatste geval ben ik bereid om je te helpen deze upgrades te installeren, kan je er meteen onderhoud op laten verrichten, zeker als de machines wat ouder worden, kan het geen kwaad om ze goed na te laten kijken en liefst de gebruikelijke remplace van de condensatoren uit laten voeren. Het verdient in dat geval alle aanbeveling om de machines langs te brengen, ik heb geen enkel vertrouwen in wat voor postagentschap dan ook. In sommige gevallen is het klaar-terwijl-u-wacht, anders wordt het droppen en dan asap weer afhalen.