Keyboard synthesizers

Momenteel en onder andere te vinden in de Kryss Studio:

Akai Miniak
Akai TimbreWolf
Alesis QS7.1
Alesis QS8.1 (Als je ooit nog eens een masterkeyboard/synth zoekt, dan is deze zeker een aanrader. Gewogen hamerslag toetsen, aftertouch en werkt ideaal met midi.
Kawai K1
Korg M1
Korg Prophecy
Korg R3
M-Audio Venom (echt een EDM gifkikkertje! Valt onder het kopje obscure synths, en mocht je ooit old school aan de hardere stijlen willen, dan heb je aan dit niet al te dure monstertje een hoop lol!)
Novation K-Station
Novation X-Station 25
Novation Supernova II
Quasimidi Raven
Quasimidi Sirius
Roland JX-305 GrooveSynth
Roland SH201 (sold)
Yamaha AN1x
Yamaha CS1x
Yamaha CS2x
Yamaha DJx
Yamaha DJxII

Voor de meeste hiergenoemde synths heb ik massa’s software verzameld, zoals editors, (factory)presets en patches, expansions en/of een diversiteit aan files en tools. In de loop van de tijd zal ik ze op deze site zetten voor ieder te downloaden. Mocht je wat zoeken of vragen hebben, stel ze gerust.

Ook zijn er voor veel synths firmware upgrades mogelijk in de vorm van een chip, zoals bijvoorbeeld de Novation SB, A en D-station, en zijn redelijk eenvoudig te verwisselen zodra je de synth hebt geopend. In een aantal gevallen echter zal dit wat minder eenvoudig zijn, bijvoorbeeld een aantal versies van de Korg Prophecy (want geloof mij, die V2.0 wil je er echt in hebben), waarbij de chips op het board zijn gesoldeerd. Om deze te vervangen kan het wel eens een dappere onderneming worden, zeker als je niet al teveel ervaring hebt met electronica en je soldeerskills niet helemaal on point zijn.

In dat laatste geval ben ik bereid om je te helpen deze upgrades te installeren, kan je er meteen onderhoud op laten verrichten, zeker als de machines wat ouder worden, kan het geen kwaad om ze goed na te laten kijken en liefst de gebruikelijke remplace van de condensatoren uit laten voeren. Het verdient in dat geval alle aanbeveling om de machines langs te brengen, ik heb geen enkel vertrouwen in wat voor postagentschap dan ook. In sommige gevallen is het klaar-terwijl-u-wacht, anders wordt het droppen en dan asap weer afhalen.